Zöld búzafűlé

A zöld búzafűlében található vitaminok, enzimek, ásványi anyagok, nyomelemek és aminosavak tökéletes harmóniában vannak egymással a megfelelő aránynak köszönhetően. A szervezet egyszerűen felismeri ezt a jó hatású vitaminbombát, így hatóanyagai könnyen és megfelelő mennyiségben tudnak bejutni a véráramba, hogy kifejthessék jótékony hatásaikat.

A vitalitás elixírje

Dr. Anna Wigmore a zöld búzafűlé feltalálója (amiről könyvet is adott ki) megállapította, hogy ez egy jó hatású vitaminbomba, amire szennyezett világunkban nagyon nagy szükség van. Megelőzésként használható az immunrendszer és a fizikai erő felerősítésére, csillapítja az ízületi fájdalmakat a frontérzékenyeknél. Idősebb embereknél segít a biztosabb járásban, nagyobb munka- és életkedvet ad. Két hónapos intenzív használat után az idősebb személyek legalább tíz évvel fiatalabbnak érzik magukat minden tekintetben.

ann-wigmore

"Nem ígérem, hogy a búzafű halhatatlanságot ad, ám egyre elevenebbnek érzed majd magad tőle, mert a vér tisztításával és az elhasználódó sejtek fiatalításával csökkenti az öregedés folyamatát."
Dr.Anna Wigmore

Nagyon jó eredményeket ad rákos megbetegedések gyógyulásánál az orvosi kezelések mellett. A fogyasztása a használat céljától függ.

Mi a zöld búzafűlé?

A zöld búzafűlé a csíráztatott biotönkölybúza levelének préselésével nyert, édeskés, zöld lé. A tönkölybúza levele nagy mennyiségű növényi cellulóz rostot tartalmaz, amelyet nem tud feldolgozni az emberi emésztőrendszer, ezért kell kipréselni a levét. A zöld búzafűlének semmilyen káros mellékhatása nincs, gyermekek kétéves kortól kezdve, kismamák, felnőttek, idősek egyaránt fogyaszthatják.

Milyen búzából készül?

A zöld búzafűlé kizárólag biotönkölybúzából (Spelta) készül. Ez egy ősrégi búzafajta, amelyet ősidők óta használtak az emberek. A XIX. század során elhanyagolták, helyét átvették a könnyebben betakarítható, sokkal nagyobb terméshozammal rendelkező, keresztezett búzafajták. A XX. században kisebb-nagyobb próbálkozásokkal újra köztudatba akarták hozni, ám az igazán nagy áttörést dr. Anna Wigmore-nak sikerült elérnie, amikor 1968-ban megalapította a Hippocrates Egészség Intézetet, Viktoras Kulvinskas-szal. Innentől kezdve úgy ismerték, mint "az élő ételek anyja". Úttörő volt, és fegyverei az útja során a búzafű és a nyers élő ételek voltak, mint a test, lélek és szellem méregtelenítői, védelmezői.

Mit tartalmaz a zöld búzafűlé?

1. A zöld búzafűlé 90 különböző ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Az összes olyan ásványi anyag megtalálható benne, amely a szervezetünk számára elengedhetetlen.

Kiemelkedően fontos ásványi anyagok és nyomelemek: K (Kálium), Ca (Kalcium), Na (Nátrium), Mg (Magnézium), Cz (Cink), P (Foszfor), I (Jód), S (Kén), Mn (Mangán), Cu (Réz), Se (Szelén), Fe (Vas) + 75 fajta nyomelem találgató meg a zöld búzafűlében

Kutatások bizonyítják, hogy a búzafűlében található szerves ásványok akár 10-szer gyorsabban és hatékonyabban tudnak felszívódni, mint a mesterségesen előállított ásványok. Az ásványi anyagok és nyomelemek számos biokémiai folyamatban együttesen vesznek részt, és erősítik egymás hatását. Ők felelősek a vér lúgosításáért, normál esetben a vérünk enyhén lúgos kell, hogy legyen, viszont a rá gyakorolt különböző környezeti hatások (stressz, helytelen táplálkozás stb.) sokszor savassá teszik. A savas környezet veszélyei: jó táptalajt biztosít a baktériumok, gombák számára; leköti a zsírsejteket, amellyel együtt jelentkezik a túlsúly, ami további megbetegedésekhez vezethet; jó táptalajt biztosít a ráksejtek szaporodásához; és a sav hatására besűrűsödik a vér, ami rossz vérkeringéshez vezet. A pH-egyensúly felborulása többek között állandó kimerültséget, levertséget, fáradtságot, depressziót, magas vérnyomást, cukorbetegséget, egyes anyagcsere-zavarokat, izom- és ízületi bántalmakat, gyakori fejfájást, gyomor-, bél- és emésztési panaszokat stb. is előidézhetnek. Sokszor nem is gondolnánk, hogy megbetegedéseink mögött a sav-bázis arány felborulása áll.

2. Óriási fehérjeforrás, az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.

3. Nagyon gazdag vitaminforrás, nem véletlen nevezte dr. Anna Wigmore egy jóindulatú "Vitaminbombának". Egyaránt tartalmaz zsírban és vízben oldódó vitaminokat. Nagyon gazdag A- és C- vitaminforrás, több zöldségnél és gyümölcsnél is nagyobb mennyiségben tartalmaz C-vitamint. Ezeken kívül egyenlő arányban bővelkedik E-, F-, K- és B- vitaminban.

A mai modern világunkban, ahol a minőségtelen élelmiszerek, az alkohol, a kevés alvás, a stresszhelyzetek, és a sok kávé mindent megtesznek azért, hogy megfogyatkozzon a szervezetünk vitaminállománya, nagy szükségünk van nagyobb vitaminbevitelre.

4. Enzimek adott mennyisége megtalálható szervezetünkben születésünkkor, ezek sok millió biokémiai reakcióért felelnek. Sajnos helytelen táplálkozásunk, a stressz, különböző betegségek ezeknek az enzimeknek a nagy részét "elfogyasztják", így idővel a szervezetben az egyensúly felbomlik, és mindez magával hozza az emberi szervezet ellenállásának (immunrendszerének) legyengülését, ami számos súlyos betegség forrása. Eddig a zöld búzafűlében enzimek százait fedezték fel (ezért is nevezik a zöld búzafűlét "enzimek kincsesbányájának"), amelyek étrendbe iktatásával pótolják a testben előállított, de már "elfogyasztott" vagy megfogyatkozott enzimeket.

A zöld búzafűlé magas enzimtartalma segít a szervezet méregtelenítésében is. A SOD enzim működésének köszönhető, hogy az agresszív szabad gyökök káros hatásai ellen a szervezet eredményesen képes felvenni a harcot.

5. A klorofill a növényekben található molekulaszerkezetét tekintve nagy hasonlóságot mutat a vér hemoglobinjával, amely felelős az oxigénszállításért a szervezetben. Ezért úgy lehet tekinteni, hogy a "klorofill folyékony oxigén, ill. tisztítja, újítja a vért". (Bioterápia kézikönyv, 2003).

Erőteljes, természetes méregtelenítő anyag, antibakteriális hatású. Technikai értelemben nem számít ugyan vitaminnak, mégis ma már széles körben elfogadott nézet, hogy a klorofill fontos része az optimális táplálkozásnak. Legfontosabb szerepe a szervezet lúgosítása, sejtmegújító tulajdonságokkal rendelkezik, lassítja az öregedést.

"A rákos sejtek oxigén jelenlétében nem tudnak létezni" dr. Otto Wartburg (Nobel-díj)

Mire jó a zöld búzafűlé?

Erősíti az immunrendszert. Bél- és emésztési problémák esetén segít, méregtelenít, megsemmisíti a kórokozó baktériumokat, visszaállítja a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben (immunrendszer-helyreállítás). Segít a súlyfelesleg normalizálásában, életerő növelésében. Csökkenti a fáradékonyságot, nagyobb munka- és terhelésbírást biztosít, immunrendszer javító, -erősítő. Magas klorofilltartalma miatt segíti a sejtek oxigénellátását, így nagy szerepe van a gyulladások megszüntetésében.

A Hippokratész Intézet adatokat adott ki arról, hogy mely betegségeknél bizonyul eredményesnek a zöld búzafűlé. Ezek a következők: csontvelő-, mell-, vastagbél-, tüdő-, prosztata-, petefészek-, nyirokmirigyrák, lymfóma, ciszták, cukorbetegség, ízületi gyulladás, bronchitis, hajhullás, túlsúly.

A zöld búzafűlé kúrát már 40 éve használják nagy sikerrel súlyosabbnál súlyosabb civilizációs betegségek kezelésére. A kúra után nemcsak egyszerű gyógyulásról beszélnek az emberek, hanem újjászületésről és energiával való feltöltődésről.

A kipréselt zöld búzafűlé magas enzim- és fehérjetartalma miatt az alkotórészek hamar bomlásnak indulnak, ezért hagyományos módon nem lehet tartósítani, az egyetlen módszer erre a célra a lefagyasztás (az anyatejet is így lehet tartósítani). Ebből adódóan a mélyfagyasztott zöld búzafűlevet csak hűtőtáskában lehet szállítani, és megfelelő körülmények között –MÉLYHŰTŐBEN– kell tárolni.

Nagyon jó eredményeket lehet vele elérni orvosi kezelések kiegészítéseként: pl. hormonkezelés, kemoterápiás kezelés, sugárkezelés. Nagyban csökkenti a terápiák mellékhatásait, erősíti az immunrendszert, és javítja a vérképet.

A mélyfagyasztott zöld búzafűlé használata

A fogyasztandó mennyiség a használat céljától függ! Ha nem általános immunrendszer erősítésre szeretné használni, a mennyiséget illetően forduljon a forgalmazóhoz!

A jégkockák felolvasztása

Ezt a készítményt kötelezően reggel, éhgyomorra kell elfogyasztani a kávé, tea, cigaretta stb. előtt. Még vizet sem szabad előtte inni. A kockát/kockákat bele kell helyezni egy üvegpohárba, és feloldásához rá kell önteni a szénsavmentes ásvány- vagy gyógyszertári desztillált vizet.

jégkocka víz idő
1 jégkocka 50 ml víz 30 perc
2 jégkocka 100 ml víz 60 perc
3 jégkocka 150 ml víz 90 perc
4 jégkocka 200 ml víz 120 perc
5 jégkocka 250 ml víz 150 perc
6 jégkocka 300 ml víz 180 perc

Tilos a városi ivóvíz használata a klórtartalma miatt! Műanyagkanállal való állandó kevergetés mellett egy perc alatt felolvad. Lehetőség szerint minél előbb meg kell inni. Ha torkának túl hidegnek bizonyul a keverék, felmelegítheti azt a következő módon:

Szükség van egy másik edényre, amibe langyos vizet önt, NEM MELEGEBBET A TESTHŐNÉL (legfeljebb 40 °C). Belehelyezi az üvegpoharát, és állandó kevergetés mellett csak addig szabad melegíteni, amíg el nem éri az ideális hőmérsékletet a fogyasztáshoz.

A teljes folyamat legfeljebb 2 percet vesz igénybe. A felolvasztást követő fél óra után a folyadékot nem szabad meginni. Az elfogyasztás után nem szabad enni, inni (vizet sem), dohányozni 1–3 óra hosszáig. Minél több kockát olvaszt fel, annál több időt kell várni az elfogyasztása után, hogy a hatóanyagok megfelelően felszívódhassanak a véráramba.

Mellékhatások

Első 3–4 napban jelentkezhet enyhe gyomorémelygés, ami a gyomor és bélrendszer tisztítását jelzi.

Adalékanyagok

Semmilyen adalékanyagot, tartósítószert, cukrot nem tartalmaz.

Ki nem használhatja a Zöld búzafűlevet jégkockákban?

- Azok a betegek, akiknek az immunrendszere túlműködik.
- Azok a betegek, akik érzékenyek a búzára.
- A termék használata 3 éves kor alatt nem ajánlott.

A hatás első jelei

Az első 3–4 napos tisztítófolyamat után lassan elkezdi az idegrendszer lenyugtatását. Az immunrendszer javulásának első jelei személyenként változóak, de leggyakrabban a 9–10 nap körül már érezhető a változás. Először az idegrendszerre hat pozitívan, majd felerősíti a fizikai erőnlétet, a munka- és életkedvet.

Ezt a terméket a HACCP rendszer alapján gyártjuk.