Zöld kaporlé

A kapor közismert gyógy- és fűszernövény. Az ókori egyiptomiak, görögök és a rómaiak is kedvelték mint ételfűszert, a magját pedig az emésztés elősegítésére rágcsálták. Sok jó hatása miatt napjainkban sem szabad róla megfeledkezni.

Mit tartalmaz a zöld kaporlé?

A zöld kaporlé értékes antioxidáns, ásványi anyagokat, vitaminokat (C, A, B1, B2, B3, B6, E), igen nagy mennyiségű rostot, flavonoidokat és klorofillt tartalmaz.

A kaporlé hatásai

A XVII. században úgy emlegették: "erősíti a hasat és a szelek pompás űzője".

Ma már tudjuk, hogy erős antioxidáns, számos jótékony hatása ismert. Hozzájárul az immunrendszer működéséhez. Klorofill tartalmának köszönhetően jó gyulladáscsökkentő (pl. fogínygyulladás), jó hatással van az álmatlanságra. Csökkenti a vércukorszintet (Aki gyógyszert szed a magas vércukorszintje miatt, annak továbbra is szednie kell, nem hanyagolhatja addig, amíg kezelőorvosa nem csökkenti a gyógyszer mennyiségét vagy erősségét.), és javítja a férfiak potenciáját.

A mélyfagyasztott kaporlé előnyei a házilag előállított kaporlevekkel szemben

A kaporlé csakis bio kaporból készülhet, ellenkező esetben (vegykezelt) a szervezetbe nem jutnak be a fontos vitaminok, ásványi anyagok és enzimek. Ezáltal pedig a csökkent hatóanyagokkal együtt a mérgek is a véráramba kerülnek. Ezért vagy nagyban lecsökken a hatásfoka, vagy erősebb mérgek drasztikus hatásai érik szervezetünket. A mi felelősségünk az, hogy a saját termékünket teljesen higiénikus körülmények között dolgozzuk fel és hozzuk forgalomba.

További előnye az, hogy speciális présgépet használunk, így a rosttartalma ugyan lecsökken, de sokkal több vitamin, enzim és ásványi anyag bevitelének lehetőségét tesszük lehetővé egy étkezés alatt. A levét csak alacsony fordulatú préseléssel lehet kipréselni, mivel a magas fordulatnál tönkremennek a benne lévő hatóanyagok. A HACCP rendszer alapján történik a termelése, préselése és az összes munkafolyamat. Termékünk kivizsgálásra kerül, hogy bizonyítottan ne legyenek benne kórokozók, mikroorganizmusok vagy baktériumok.

A kipréselt zöld kaporlé magas enzim- és fehérje tartalmának köszönhetően az alkotórészek gyorsan, néhány órán belül lebomlanak. Elveszti jótékony hatóerejét, a színét és klorofilltartalmát, ezért hagyományos módon nem tartósítható. Az egyetlen módszer a lefagyasztás (az anyatejet is így lehet tartósítani). Ebből adódóan a termék is lefagyasztott formában kerül forgalomba. Ahhoz, hogy folyékony állapotban árusíthassák, tartósítószereket és más adalékanyagokat kellene hozzáadni, és így elvesztené jótékony hatásait. Hűtőtáskában szállítandó, és MÉLYHŰTŐBEN tárolandó. Az egyszer felolvasztott kaporlevet nem kell és nem is lehet tárolni, mivel a levegő hatására gyorsan oxidálódik, a hasznos anyagok kivesznek belőle.

A mélyfagyasztott zöld kaporlé használata

A fogyasztandó mennyiség a használat céljától függ, a mennyiséget illetően forduljon a gyártóhoz vagy kezelőorvosához!

A jégkockák felolvasztása és fogyasztása

Helyezzük bele a jégkockát egy üvegpohárba, és kevergessük 1 dl szénsav- és klórmentes ásványvízben vagy 1 dl joghurtban! Étkezés közben, főétkezésekkel egy időben kell fogyasztani. A napi adag a vércukorszint magasságától függ.

jégkocka víz
1 jégkocka 50 ml joghurt\víz
2 jégkocka 100 ml joghurt\víz
3 jégkocka 150 ml joghurt\víz
4 jégkocka 200 ml joghurt\víz
5 jégkocka 250 ml joghurt\víz
6 jégkocka 300 ml joghurt\víz

Mellékhatások

Nem ismertek.

Adalékanyagok

Semmiféle adalékanyagot, tartósítószert, cukrot nem tartalmaz.

Ki nem használhatja a Zöld kaporlét jégkockákban?

Azok a betegek, akik érzékenyek bármelyik organikus összetevőjére, allergiásak a kaporra. Akik a vércukorszint enyhítésére használják, csak akkor csökkentsék a gyógyszeradagjukat, ha konzultálnak erről az orvosukkal!

Ezt a terméket a HACCP rendszer alapján gyártjuk.