A zöld árpalé

"a tápanyagokban leggazdagabb növény"

Története

A hideg-mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. Már 6000 évvel ezelőtt a legtöbb életerőt adó táplálékként beszéltek róla. Ennek bizonyítéka az, hogy a gladiátorok is rendszeresen fogyasztották testépítéskor és kondíciójuk növelésekor.

Mit a zöld árpafűlé?

A zöld árpafűlé a zöld bioárpa fiatal hajtásainak kipréselt leve, amely nagyon gazdag ásványi anyag- és vitaminforrás. Dr. Yosihide Hagiwara, japán gyógyszerész és tudós, életének 20 évét annak szentelte, hogy megtalálja "a tápanyagokban leggazdagabb növényt". Éppen a zöld árpáról jelentette ki ezt a tényt. Nagymértékben tartalmaz cellulóz rostokat, ami az emberi szervezet számára emészthetetlen. Ezért csak a kinyert leve alkalmas emberi fogyasztásra.

Mit tartalmaz a zöld árpafűlé?

A zöld árpafűlé ásványi anyagokban, vitaminokban (B1,B2,B6,C, E,H), enzimekben, aminosavakban, klorofillban gazdag.

A C-vitamin "Védelmet jelent a rákkeltő, karcinogén anyagokkal szemben" (Vitamin ABC, 2oo4)

A klorofill az árpafű egyik fő hatóanyaga, méregtelenít, tisztít , regenerál, megvéd a rákkeltő anyagoktól és a káros környezeti hatásoktól. Mondhatnánk azt is, hogy a "klorofill folyékony oxigén, ill. tisztítja, újítja a vért" (Bioterápia kézikönyv, 2003).

"A rákos sejtek oxigén jelenlétében nem tudnak létezni" dr. Otto Wartburg

Még nem ismerik teljesen a mechanizmusát, de kísérletekkel bizonyítottan jó hatással van a szervezetre. Minden nélkülözhetetlen tápanyag benne van, így segítséget nyújt az immunrendszer megerősítésében, és orvosi kezelések kiegészítéseként is jól alkalmazható. Hasznos vérszegénység esetén, klorofil tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő hatással bír, mérsékelheti a magas koleszterin szintet, vízhajtó hatása van, növelheti a férfi potenciát és az ondósejtek életképességét. Segítséget nyújthat a vérnyomás normalizálásánál.

A kipréselt zöld árpalé magas enzim- és fehérjetartalma miatt az alkotórészek hamar bomlásnak indulnak, ezért hagyományos módon nem lehet tartósítani, az egyetlen módszer erre a célra a lefagyasztás (az anyatejet is így lehet tartósítani). Ebből adódóan a mélyfagyasztott zöld búzafűlevet csak hűtőtáskában lehet szállítani, és megfelelő körülmények között –MÉLYHŰTŐBEN– kell tárolni.

Az egyszer felolvasztott árpalevet nem kell és nem is lehet tárolni, mivel a levegő hatására gyorsan oxidálódik, a hasznos anyagok kivesznek belőle, és az így történő elfogyasztása hasmenést okozhat.

A mélyfagyasztott zöld árpafűlé használata

A használandó mennyiség a használat céljától függ, a mennyiséget illetően forduljon a gyártóhoz vagy kezelőorvosához!

A jégkockák felolvasztása

jégkocka víz idő
1 jégkocka 50 ml víz 15 perc
2 jégkocka 100 ml víz 30 perc
3 jégkocka 150 ml víz 45 perc
4 jégkocka 200 ml víz 60 perc
5 jégkocka 250 ml víz 75 perc
6 jégkocka 300 ml víz 90 perc

Tilos a városi ivóvíz használata a klórtartalma miatt! Műanyagkanállal való állandó kevergetés mellett egy perc alatt felolvad. Lehetőség szerint minél előbb meg kell inni. Ha torkának túl hidegnek bizonyul a keverék, felmelegítheti azt a következő módon:

Szükség van egy másik edényre, amibe langyos vizet önt, NEM MELEGEBBET A TESTHŐNÉL (legfeljebb 40 °C). Belehelyezi az üvegpoharát, és állandó kevergetés mellett csak addig szabad melegíteni, amíg el nem éri az ideális hőmérsékletet a fogyasztáshoz.

A teljes folyamat legfeljebb 2 percet vesz igénybe. A felolvasztást követő fél óra után a folyadékot nem szabad meginni. Az elfogyasztás után nem szabad enni, inni (vizet sem), dohányozni 1–3 óra hosszáig.

Mellékhatások

Nem ismertek. Első 3–4 napban jelentkezhet enyhe gyomorémelygés, ami a gyomor és bélrendszer tisztítását jelzi.

Adalékanyagok

Semmilyen adalékanyagot, tartósítószert, cukrot nem tartalmaz.

Ki nem használhatja a Zöld búzafűlevet jégkockákban?

- Azok a betegek, akiknek az immunrendszere túlműködik, konzultáljanak előbb a kezelőorvosukkal.
- Azoknak a betegeknek, akik érzékenyek bármelyik organikus összetevőjére, nem ajánlott a fogyasztása.
- A termék használata 3 éves kor alatt nem ajánlott.

A hatás első jelei

Az első 3–4 napos tisztítófolyamat után lassan elkezdi az idegrendszer lenyugtatását. Az immunrendszer javulásának első jelei személyenként változóak, de leggyakrabban a 9–10 nap körül már érezhető a változás. Először az idegrendszerre hat pozitívan, majd felerősíti a fizikai erőnlétet, a munka- és életkedvet.

Ezt a terméket a HACCP rendszer alapján gyártjuk.