Zeleno Zdravlje

Zeleni sok od ječmaZamrznuti zeleni sok od ječma


Zeleni sok od ječma je, po svom sastavu, veoma sličan zelenom soku od žita. Ipak ima 4 istaknute prednosti odnosno 4 sastojka kojima sok od ječma može da dopuni terapiju zelenim sokom od žita.


Sadrži više nego sok od žita:- MAGNEZIJUMA, koji je neophodan za normalno funkcionisanje mišića, nervnog sistema i srca.

- KALCIJUM I FOSFOR sadrži u srazmeri 2:1 što je idealno za razvoj koštanog sistema i za sprečavanje osteoporoze.

- KALIJUM I NATRIJUM sadrži u srazmeri 11:1 što odlično pomaže kod aritmije, visokog krvnog pritiska, opšte slabosti, mučnine i povraćanja. Kalijum je neophodan za pravilno funkcionisanje nervnog sistema i mišića.

- BETA KAROTIN I VITAMIN A neophodan za funcionisanje sluzokože. Nedostatak vitamina A dovodi do sive mrene i loše krvne slike.Pomaže kod ublažavanja simptoma Basedowe bolesti, jača imunitet. jača kosti, uklanja mitesere, ekceme, akne, sporijazu. Spada u grupu antioxidanata. Posebno se preporučuje populaciji u pubertetu za rešavanje problema sa tenom /miteseri, bubuljice, masna koža.../ Optimalno trajanje terapije za trajno rešenje problema sa bubuljicama je 6 meseci.
Šta ne sadrži:Za razliku od zelenog soka od žita, sok od ječma ne sadrži B17.


U skladu sa gore navdenim za osobe starije od 40 godina preporučujemo sledeću terapiju:

1. preventivnu-zeleni sok od žita, zeleni sok od ječma 1:1 znači jedan dan sok od žita drugi dan sok od ječma i tako naizmenično.

2. za lečenje-zeleni sok od žita, zeleni sok od ječma 3:1 znači 3 dana sok od žita 1 dan sok od ječma.